Venstre vil lempe loven

Venstres landdistriktordfører, Thomas Danielsen, går nu til kamp mod den strandbeskyttelseslov, der har skabt flere problemer for vestjyske boligejere.

Strandbeskyttelse.jpg

Venstres landdistriktordfører, Thomas Danielsen, går nu til kamp mod den strandbeskyttelseslov, der har skabt flere problemer for vestjyske boligejere.

Sidste år kunne TV MIDTVEST fortælle, hvordan blandt andre Birthe Burghhardt og hendes familie på Jegindø var kommet i direkte karambolage med strandbeskyttelsesloven.

Fordi familien bor mindre en 300 meter fra kysten, så er der nemlig særlige regler for, hvad de må og ikke må på sin grund.

I henhold til lovgivningen beordrede Naturstyrelsen derfor familien til at fjerne både deres højbede, fliser og stakit.

Denne beslutning fik familien Burghhardt til at klage til Natur - og Miljøklagenævnet, der i slutningen af 2014 afgjorde, at familien nok kunne beholde deres stakit og højbede men altså skulle fjerne deres fliser.

- Vi er i fængsel på vores egen grund, lød det dengang fra Birthe Burghhardt til TV MIDTVEST.

Familien på Jegindø fik desuden afslag på at bygge en ny lade og på at beholde et hegn til høns og heste.

Lempelse skal gøre op med tåbeligheder

Og det er dén slags afgørelser, Thomas Danielsen finder forrykt:

- Det er jo helt tåbeligt, at familier skal fjerne fliser på deres egen grund på grund af den her lov, siger han.

Venstre vil derfor med en lempelse af planloven gøre reglerne mere fleksible, så man undgår sager som den fra Jegindø i fremtiden og i stedet lader det være muligt at plante højbede, æbletræer, opstille bænke mv. på privat grund, lyder det i en pressemeddelse fra Venstre.

Fik påbud om at fjerne legeplads

Og dét udspil glæder sikkert også på Mors, hvor borgere også har man oplevet problemer med strandbeskyttelsesloven.

Feriekolonien Sus-vind på Mors fik i januar i år påbud om at fjerne svævebaner og legeredskaber. De skæmmer nemlig naturen, var beskeden fra Naturstyrelsen.

Venstre foreslår, at reglerne inden for strandbeskyttelseslinjen kun skal være gældende, når der er tale om sammenhængende natur, og at reglerne inden for kystnærhedszonen ophæves, og erstattes af reglerne for landzoner. Derudover skal regeringens stramninger af planloven rulles tilbage.

Se tidligere indslag om strandbeskyttelsesloven:

2:01

1:36