Venstre vil have flere flyafgange

Flytrafikken skal være delvis kollektiv. Venstre vil fjerne lufthavnsafgiften til gengæld for timeafgange på indenrigsruter.

Cimber_Karup.jpg

Venstre vil have flere fly på vingerne på landets indenrigsruter. Flyene skal gøres til en del af den kollektive trafik, og det skal ske ved at lufthavnsafgifterne fjernes, til gengæld for, at flyselskaberne sætter antallet af afgange i vejret.

Vi styrke udviklingen

- Det er vi overbevist om styrke hele udviklingen - også i det Midt- og Vestjyske område, og det sker fordi vi får en bedre adgang - ikke kun til resten af Danmark, men også til resten af verden, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Skal i udvalg

Partiet har nu bedt regeringens nyligt nedsatte Luftfartsudvalg om se på forslaget, og det er en meget spændende ide, mener direktør i Hedeselskabet, Ove Kloch, der er medlem af udvalget og repræsenterer erhvervslivet.

Giver fleksibilitet

- Alternativet er at tage toget eller bilen, og hvis vi regner på de tidsmæssige omkostninger der er ved at vente på at komme igennem trafikken der så er der en markant besparelser for os ved at tage flyet og det giver også en større fleksibilitet, siger han.

Miljøpåvirkninger får betydning

Ove Kloch understreger, at et meget afgørende punkt for, om forslaget bliver muligt at realisere er dels finansieringen og ikke mindst en nærmere gennemgang af de miljømæssige konsekvenser af forslaget.

Luftfartsudvalget har sit første møde i slutningen af august.