Venstre-vælger om Ringkøbing-Skjern uro: - Det er noget lort

Søren Palmelund har stemt på Venstre, så længe han kan huske. Men uroen i Venstre i Ringkøbing Skjern er dybt kritisabel og dårlig timet, mener han.

Venstre-vælgeren Søren Palmelund fra Spjald er godt træt af uroen i partiet. Det er ærgerligt og dårlig timing, mener han.
Venstre-vælgeren Søren Palmelund fra Spjald er godt træt af uroen i partiet. Det er ærgerligt og dårlig timing, mener han.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

- Det er noget lort.

Sådan lyder det fra den inkarnerede Venstre-vælger Søren Palmelund fra Spjald. Han har altid stemt på Venstre, men den interne uro i partiet er rigtig ærgerlig, mener han.

- Det gør intet godt for partiet, og heller ikke for Ringkøbing Skjern Kommune som helhed, siger Venstre-vælgeren Søren Palmelund.

Hård uge for Venstre i Ringkøbing

Kritikken kommer efter interne stridigheder i Venstre i Ringkøbing Skjern den forgangne uge.

Onsdag forlod byrådsmedlem Lennart Qvist partiet og meldte sig som løsgænger i byrådet. Han var ellers med i kampen om at blive Venstres nye folketingskandidaturet i kredsen efter Esben Lunde Larsens exit.

Og lørdag kom det så frem, at Ringkøbings Venstreforenings formand Bent Østergaard forlader sin formandspost. Østergaard forklarer sit pludselige exit med, at der har manglet neutralitet i forhold til de opstillede kandidater.

Dårlig timing

Og det er netop Bent Østergaards pludselige exit, Søren Palmelund fra Spjald er træt af.

- Det er et dårligt tidspunkt at trække sig på. Man kunne da ønske, at formanden havde valgt at blive og kæmpe videre, i stedet for at gå midt i det her, siger Venstre-vælgeren.

- Jeg bliver vred, for jeg mener, at hvis der er nogle ting, der ikke fungerer, så må man rette op på det. Det hjælper ikk enoget at sætte sig ud på bænken og sige øv. 

Men selvom det er en kritisk tid for partiet i øjeblikket, har Søren Palmelund ikke tænkt sig, at vende sit parti ryggen.

- Man smutter ikke, bare fordi der er modvind, siger han og understreger, at hans medlemskab forbliver i Venstre.

2:05
 
1:02
Kampen om at blive Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen tog i eftermiddag en uventet drejning. En af kandidaterne, Lennart Qvist, har pludselig meldt sig ud af Venstre.