Venstre-top afviser kontroversielt forslag

Det bliver aldrig Venstres politik at slå kommunerne og regioner sammen, siger Kristian Jensen i en kommentar til partifælles blogindlæg.

090414_Kristian_jensen.jpg

Forslaget fra Venstres næstformand i det midtjyske regionsråd, Anne V. Kristensen, om at afskaffe kommunerne bliver blankt afvist af partiets top.

Venstres næstformand Kristian Jensen siger til tvmidtvest.dk, at forslaget helt står for Anne V. Kristensens egen regning.

- Jeg mener, at Danmark har brug for en meget mere decentral organisation end det, hun lægger op til. Og jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det nogenside bliver en del af Venstres politik, siger han.

Kassetænkning

Anne V. Kristensen foreslår i et blogindlæg på www.denoffentlige.dk, at man slår de 98 kommuner og fem regioner sammen i fem nye enheder. Argumentet er blandt andet, at man på den måde kan undgå kassetænkning i de sager, hvor kommuner og regioners områder overlapper hinanden.

Kristian Jensen siger, at han er meget overrasket over Anne V. Kristensens udmelding - men også at hun selvfølgelig har ret til at sige sin mening.

- Men jeg vil også bare sige, at det kommer ikke til at ske, hvis Venstre får magten. Det vil trække alt for mange beslutninger væk fra borgerne. Når vi har lagt så mange opgaver i kommunerne, er det jo netop, fordi de har en nærhed over for borgerne, som er meget væsentlig for Venstre, siger Kristian Jensen.

1:59
Venstres politiske leder i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen, vil nedlægge kommunerne.