Venstre sejrer i Lemvig Kommune

Venstre får absolut flertal i Lemvig. De får 12 ud af de 21 mandater.

Venstre har fået absolut flertal i Lemvig Kommune med 12 ud af 21 mandater.

Partiet er gået frem med 10 procentpoint i forhold til sidste valg, og det har øget dets mandattal fra 8 til 12 med 48,7 procent afstemmerne.

Det betyder, at Erik Flyvholm frit kan fortsætte som borgmester i Lemvig Kommune.

- Det er rigtig dejligt at få et klart mandat. Man skal have kriller i maven, når man stiller op til valg, men vi har haft en rigtig godt hold, men det er altid spændende op til et valg, siger Erik Flyvholm, som opnåede 2637 personlige stemmer mod 1790 i 2009.

- Vi har vist, at vi kan håndtere et absolut flertal. Vi vil et bredt samarbejde, siger Erik Flyvholm.

Fremgang for Socialdemokraterne

Det er også gået frem for Socialdemokraterne, der har fået 21,3 procent af stemmerne.

Det øger deres mandat fra 4 til 5. Kenneth Bro har personligt fået 771 stemmer. Det er trediebedst. Konservative Orla Østerby kom nemlig ind på andenpladsen med 846 stemmer.

SF mister to mandater

Socialistisk Folkeparti har mistet to ud af deres tre mandater. De går tilbage til 7,8 procent, hvilket er 4,8 procentpoint lavere end ved sidste valg. Dermed har partiet kun ét mandat.

Derudover må Kristendemokraterne opgive deres ene mandat, og de træder dermed ud af byrådet. Dansk Folkeparti har mistet et mandat, og er dermed nede på et enkelt mandat.

Radikale får ingen mandater

Lars Ebbensgaard har været De Radikales spidskandidat i denne valgkamp. Selvom De Radikale ikke kommer ind i byrådet, er han glad for, at Lemvig Kommune har hørt den radikale stemme.

- Vores hovedtanke var at gå imod enparti-tanken, og der er så sket det modsatte, siger Lars Ebbensgaard.