Venstre-profil trækker sig som borgmesterkandidat

Claus Clausen (V), der er byrådsmedlem og formand for børne-og ungdomsudvalget har nu definitivt meldt ud, at han ikke stiller op som borgmesterkandidat.

220312_Claus_Clausen.jpg

Venstres byrådsmedlem og formand for børne- og ungdomsudvalget, Claus Clausen, har her til morgen endeligt bekræftet over for TV MIDTVEST, at han ikke stiller op som kandidat til borgmesterposten i Viborg kommune.

-Beslutningen er taget. Jeg bliver ikke kandidat på Venstres opstillingsmøde i Viborg, skrev Claus Clausen til TV MIDTVEST tidligere i dag.

Udmeldingen kommer efter længere tids spekulation om, hvorvidt byrådsmedlemmet ville stille op som kandidat til borgmesterposten og dermed udfordre den tidligere håndboldtræner, Ulrik Wilbek.

-Jeg har stukket fingeren i jorden og lagt brikkerne sammen, og jeg er ikke i tvivl om, at Ulrik rydder bordet, siger Claus Clausen om sin beslutning om at træde tilbage.

Ikke flere nederlag

Claus Clausen, der tilbage i 2012 tabte kampen om borgmesterkandidaturet til Nina Hygum (V), ser ingen grundt til at gentage nederlaget.

-Hellere en kneben sejr end et ærefuldt nederlag. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der samler på nederlag. Udfaldet er givet så meget på forhånd. Det kan godt være det er ærefuldt, men det er dumt.

Ifølge Claus Clausen er der ingen andre oplagte modkandidater til Ulrik Wilbek. Dermed ser vejen ud til at være banet for Ulrik Wilbek, der stiller op som Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017.