Venstre: Lån lettere til landdistrikter

Det er svært at låne penge til huskøb i landdistrikterne. Derfor har Venstre indkaldt landdistriktsministeren til åbent samråd.

I dag var ministeren for By-, Bolig- og Landdistrikter kaldt i åbent samråd af Venstre, der vil have svar på, hvordan regeringen vil løse problemstillingen om, at det er svært at låne penge i banken, til at købe et hus i små landsbyer, som måske er svære at sælge igen.

- Vi hører den ene historie efter den anden med folk, der er kommet i klemme i systemet. Derfor er det vigtigt, at vi finder nogle holdbare modeller, siger folketingsmedlem Esben Lunde Larsen fra Venstre.

Venstre gik til samrådet i håbet om at få regeringen til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal komme med en løsning på låneproblemet.

- Vi vil gerne have, at ministeren taget situationen alvorligt, og at vi sammen med ministeren får set på modeller, der kan øge udlåningen i landdistrikterne, siger Esben Lunde Larsen.

Ikke flere udvalg

Minister Carsten Hansen glæder sig over, at der er vækst i landdistrikterne, og han mener, at vækstpakken indeholder tiltag, der skal afhjælpe situationen. Derfor vil han ikke søsætte endnu et udvalg til at løse låneproblemerne i landdistrikterne.

- Det er afgørende, at vi får gang i væksten, og vi har allerede gjort det mere attraktivt at bo i landdistrikterne ved at fjerne ruiner af gamle huse, og vi har fjernet kørselsafgiften for virksomheder. Alt det er med til at sikre, at det bliver mere attraktivt at købe hus i landdistrikterne. Men der er ingen tvivl om, at der er nogle svære vilkår i landdistrikterne i de her år, siger Carsten Hansen.

Se med i nyhederne kl. 19.30, hvor Sebastian Andreasen har lavet en reportage om Sonja Pedersen, der ikke kan få sit hus i Ørnhøj solgt.

01:53 Luk video

Neden for kan du se et indslag om det åbne samråd på Christiansborg:

01:50 Luk video