Venstre-kandidater mødtes for første gang

Der var masser af debatlystne fremmødte, da Venstres fem kandidater til Folketinget i Ringkøbing-kredsen mødtes til første præsentationsmøde.

Et af de store emner på præsentationsmødet var, at kun en af de fem kandidater bor i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Et af de store emner på præsentationsmødet var, at kun en af de fem kandidater bor i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Fem kandidater kæmper om at blive Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen.

På et præsentationsmøde i Videbæk mandag aften mødtes de for første gang, og her blev der skudt gang i debatten.

- Det er dejligt at komme i gang og møde sine medkompetenter. Det er første gang, vi mødes, og jeg glæder mig til at få fornemmelsen af, hvordan stemningen er, siger Kenneth Mikkelsen, direktør, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.

Pladsen er opstået, efter Esben Lunde Larsen trak sig som politiker i maj - og det er dén af de fem kandidater, der får flest stemmer, som overtager hans plads.

En kandidat bor i kommunen

Blandt de knap 100 fremmødte var der ganske stor spørgelyst, og de spurgte blandt andet til Euro-samarbejdet, og hvad kandidaterne vil gøre for de psykisk syge.

Men et af de helt store emner var, om man skal bo i Ringkøbing-Skjern Kommune for at stille op til valg her, og om det overhovedet er vigtigt at bo her.

Lennart Qvist er den eneste af de fem kandidater, der bor i kommunen.

- Det er nu en gang sådan, det er. Det er frit for alle at stille op, og det er det kandidatfelt, der er. Vi havde en god debat, og jeg er meget positivt overrasket også over fremmødet, siger Lennart Qvist, der er byrådsmedlem for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Lennart Qvist fik også nogle hårde ord med på vejen, fordi han har været ude og sige, at det var et splittet parti, og det var spørgeren ikke enig i.

Forskellig opbakning fra vælgerforeninger

Han fik tidligere på dagen opbakning fra sin vælgerforening i Ringkøbing til at blive folketingskandidat.

En enig bestyrelse i Spjald-Grønbjerg-Hover-Ølstrup Venstre har efter kandidatmødet besluttet at give Kennet Mikkelsen sin fulde opbakning.

- Kenneth Mikkelsen er den kandidat, der formår at samle bredest mulig opbakning. Både i og uden for Ringkøbing-Skjern kommune. Han kan derfor sikre, at vi får valgt en kandidat, som kommer til at sidde på et solidt mandat i Folketinget, siger formand Tage Møller.

Der venter nu de fem kandidater yderligere to præsentationsmøder – et i Tarm på onsdag og et i Ringkøbing i næste uge.

Den endelige kandidat skal findes ved Venstres opstillingsmøde i Dejbjerglundhallen d. 20. august.

De fem kandidater er Lennart Qvist, Kenneth Mikkelsen, Birgitte Vinding, Sebastian Korsbakke Jensen og Genner Strand. 

1:51
I aften blev der skudt gang i debatten mellem de fem, der gerne vil være Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen.