Niels Jørgen Pedersen udfordrer borgmesteren

Niels Jørgen Pedersen har givet Venstre i Thisted Kommune tilsagn om at stille op som borgmesterkandidat mod nuværende borgmester Lene Kjelgaard.

Niels Jørgen Pedersen
Foto: Arkiv

Byrådsmedlem fra Venstre i Thisted Kommune Niels Jørgen Pedersen giver nu tilsagn om at stille op som borgmesterkandidat til kommunalvalget næste år. Dermed står Venstre i Thisted foran et kampvalg, hvor Niels Jørgen Pedersen udfordrer sin partikollega og nuværende borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).  

Det sker efter, at Venstre i Thisted har været præget af intern uro, hvor flere af venstres byrådsmedlemmer har udtalt kritik af borgmesteren. På et bestyrelsesmøde i Venstres Kommuneforening i Thisted den 12. september ville fem ud af ti medlemmer ikke genopstille, og yderligere tre så helst en anden borgmesterkandidat end Lene Kjelgaard øverst på stemmesedlen. 

Et af de kritiske kommunalbestyrelsesmedlemmer var Henrik Gregersen:

- Vi er nogen, der synes, at det kunne være godt at få en ny på posten, som måske i lidt højere grad vil pleje det at tale sammen, sagde han efter bestyrelsesmødet. 

Lige siden har Niels Jørgen Pedersen (V) ikke ønsket at udtale sig, men nu bekræfter han over for Venstres Kommuneforening i Thisted, at han gerne stiller op. Ifølge formand Jørgen Christensen har han forretningsudvalgets støtte. 

Der er frist den 10. oktober for opstilling af modkandidater, og så er det op til Venstres 550 medlemmer i Thisted at vælge partiets spidskandidat på en generalforsamling den 24. oktober.