Venstre i Skive: Maskeringsforbud strider mod frihedsidealer

Venstre i Skive Kommune er lodret uenig med partiet i sagen om maskeringsforbud

Formanden for Venstre i Skive Kommune, Kenneth Enggrob, er på kollisionskurs med sit parti i sagen om forbud mod masker.
Formanden for Venstre i Skive Kommune, Kenneth Enggrob, er på kollisionskurs med sit parti i sagen om forbud mod masker.

Venstres bagland i Skive Kommune er lodret uenige med partitoppen i spørgsmålet om maskering i det offentlige rum.

Formanden for Kommuneforeningen i Skive, Kenneth Enggrob, kalder det for et brud mod de grundlæggende frihedsidealer i samfundet.

- Jeg synes folk skal have lov til at klæde sig som de vil. Derfor skal vi lade være med at lovgive om det, siger Kenneth Enggrob til TV MIDTVEST.   

Mere oplysning

Venstres  folketingsgruppe tilsluttede sig i dag et forbud mod maskering eller heldækkende tøj i det offentlige rum. Et forbud, der blandt andet gør det ulovligt at gå med burka eller niqab.

Den seneste uge har spørgsmålet skabt dyb splittelse i partiet. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har været blandt de ivrigste støtter af et decideret forbud

I hendes valgkreds i Skive er de dog knap så begejstrede. Her taler de for mere oplysning og information.

- Jeg er fuldstændig enig i, at burka og niqab ikke hører hjemme i Danmark og jeg tror det handler om kvindeundertrykkelse. Men det er debatten og oplysningen der rykker, ikke et egentligt forbud, siger Kenneth Enggrob.

Formanden for Venstres kommuneforening i Skive er ikke "vild med" at debatten lukker, når der indføres en lovgivning på området.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Inger Støjberg har gjort sig sine overvejelser og har sat sig grundigt ind i tingene. Derfor vil jeg naturligvis også respektere beslutningen, selv om jeg langt fra er enig, tilføjer Kenneth Enggrob.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen understreger, at beslutningen om maskeringsforbuddet ikke er religiøst betinget.

Ikke religion

- Selvfølgelig vil burka og niqab være omfattet. Men det betyder ikke, at vi forbyder tørklæder, turban eller kalotter, siger, Jakob Ellemann-Jensen.

Et synspunkt, som støttes af Mette Marie Thomsen, der er formand for venstre i Holstebro Kommune.

- Hvis nogen har berøringsangst, fordi de er bange for at de går ind og rører ved noget religiøst, så skyder de forbi målet. Det her forslag har intet med religion at gøre, siger Mette Marie Thomsen.

Derfor mener kommuneforeningsformanden også, at forbuddet mod maskering er en logisk konsekvens af den interne uenighed i Venstre.

- Er man maskeret så er det skidt. Uanset hvilken type maskering man bærer, siger Mette Marie Thomsen.

1:51
Formanden for Venstre i Skive bakker ikke op om regeringens ønske om et burka-forbud.