Venstre: Fotovogne syg politik

Venstres trafikordfører beskylder regeringen for at spekulere i lovovertrædelser. Antallet af fotovogne stiger fra 26 til 100.

fotovogn1.jpg

Politiet firedobler nu foto-vognparken. Fra 26 i dag til 100 på landsplan. Målet er at endnu flere fartsyndere skal i fotofælden. I følge venstres trafikordfører budgetterer regeringen med, at det vil give ekstra 595 millioner i statskassen.

- Det (er) en syg politik, når regeringen direkte spekulerer i folks overtrædelse af loven, ved at budgettere med over en halv milliard kroner om året i fartbøder. Det betyder jo, at der vil komme et gevaldigt hul i statens husholdningsbudget, hvis befolkningen vitterligt overholdt fartgrænserne til punkt og prikke, siger venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Jagter fartsyndere

Her i landsdelen ar antallet af trafikdræbte faldet fra 44 i 2011 til 27 i 2012. Midt- og Vestjyllands Politi forsøger at fastholde den udvikling, ved at sætte endnu hårdere ind over for fartsyndere.

Sidste år brugte Midt- og Vestjyllands Politi 3000 mandetimer på at bekæmpe fartsynder. I år fordobles timerne til 6000.

Venstre vil hellere bruge pengene på at opsætte ubemandede stationære kameraer på farlige steder.

- Formålet må være at undgå ulykker, ikke at skovle penge i statskassen, siger Kristian Pihl Lorentzen.