Venstre-formand afviser splittelse: Lennart ser noget, andre ikke ser

Kommuneforeningsformand Hans Christian Tylvad forstår ikke Lennart Qvists beslutning om at melde sig ud af partiet.

Formanden for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Christian Tylvad.
Formanden for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Christian Tylvad.

Formanden for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Christian Tylvad, kan ikke genkende det billede af et parti i splittelse, som det nu tidligere Venstre-medlem, byrådsmedlem Lennart Qvist, har tegnet.

- Jeg har brugt tiden i dag (onsdag, red.) på at undersøge, om der kan være noget splittelse. De folk, jeg har talt med, oplever ikke splittelse. Lennart har en opfattelse af, at der er en splittelse i Venstre, og nogle få folk omkring Lennart har også den oplevelse. 

- Ser han spøgelser?

Han ser i hvert fald nogle ting, som resten af Venstres medlemmer ikke ser, siger Hans Christian Tylvad til TV MIDTVEST.

Lennart Quist, der blandt andet er formand for Ringkøbing-Skjerns social- og sundhedsudvalg, meddelte onsdag, at han melder sig ud af Venstre og fortsætter som løsgænger.

Beskeden kom som en stor overraskelse internt i partiet, fordi det ikke er mere end en uge siden, at Qvist meldte sig ind i kampen om blive Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen.

Overfor Dagbladet-Ringkøbing Skjern begrunder Lennart Qvist sin udmeldelse med, at han ikke føler, at han havde den fornødne opbakning fra store dele af Venstres bagland. Sagen trækker formentlig tråde tilbage til kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2017. Dengang forsøgte Lennart Qvist at blive valgt, men måtte se sig slået af Hans Østergaard.

- Jeg er forundret over, at Lennart vælger at forlade Venstre. Det er trods alt kun en uge siden, han valgte at stille op til Folketinget og prøve at få sit kandidatur igennem, så jeg er meget overrasket, siger Hans Christian Tylvad.

Kredsformand: Svært at forstå

Med Qvists udmeldelse må Venstres formand i Ringkøbing-kredsen, Bent Østergaard, konstatere, at der nu kun er fire medlemmer, der ønsker at overtage Esben Lunde Larsens plads som kredsens folketingskandidat. Østergaard ærgrer sig over Qvists farvel til partiet.

- Han føler ikke, at han har opbakning i kredsen, og det var det, der gjorde det. Det er svært for os at forstå. Han er en dygtig politiker, men det må vi tage ad notam, at det er sådan det er.

- Synes du han har en pointe?

- Det må du spørge Lennart om. Vi synes jo stadig, at det er ærgerligt, fordi han er så dygtig en politiker, siger Bent Østergaard.

Det er ikke lykkedes TV MIDTVEST at træffe Lennart Qvist for en kommentar.

Venstre vælger ny folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen den 20. august.

2:32
Kampen om at blive Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen tog i eftermiddag en uventet drejning. En af kandidaterne, Lennart Qvist, har pludselig meldt sig ud af Venstre.