Venstre: Forbyd norske fisk i EU

Venstre forlanger, at fødevareministeren og EU-kommissionen skruer bidsen på over for Norge og stopper importen af norske fisk (opdateret).

trawler.jpg

Venstre kræver nu, at EU stopper med at importere norske fisk, hvis Norge fortsat forbyder europæiske fiskere at fiske i norske farvande. Det meddeler partiet efter adskillige sammenbrud i fiskeriforhandlingerne mellem EU og Norge.

- Nu må Kommissionsformanden tage affære og fortælle nordmændene, at de ikke skal spekulere i et sammenbrud i forhandlingerne, for det er reelt set det, der sker. Det koster mange danske arbejdspladser - både i fiskeriet, men også i vores forarbejdningsindustri, siger Jens Rohde, der er medlem af EU-parlamentet for Venstre.

Jens Rohde har allieret sig med tre Venstre-kolleger fra Folketinget. Det drejer sig om Thomas Danielsen, Esben Lunde Larsen og Hans Christian Schmidt. I fællesskab forlanger de, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) sammen med EU-kommissionen tager affære for at hjælpe de europæiske fiskere mod norske fangstforbud.