Venstre-borgmestre: Thorning-brev er hyklerisk

En række blå borgmestre er stærkt utilfredse med Helle Thorning-Schmidts brev til danskerne, der advarer mod Venstres politik.

larskrarupfv152.jpg

- Hykleri ud over alle grænser.

Sådan beskriver 49 Venstre-borgmestre med Lars Kraup i spidsen Helle Thorning-Schmidts slutspurt i valgkampen.

I disse dage sender hun et underskrevet brev til 1,2 millioner danskere, hvor hun advarer mod en ny regering.

- Danmark er ude af krisen. Nu skal vi holde fast og sige nej til Venstre og Lars Løkke Rasmussens nulvækst, skriver hun blandt andet.

Det har fået borgmestrene til at blande sig. I en pressemeddelelse forsvarer de Venstres planer om nulvækst i den offentlige sektor, som statsministeren langer ud efter i brevet.

- Et udgiftsstop under en ny regering vil ikke være den massakre, som det nu nærmest udstilles som, skriver de.

Savner forklaring fra Venstre

Men sandheden er ilde hørt, mener Socialdemokraternes Thomas Jensen.

- Den pressemeddelelse viser jo bare, at Venstre er bange for, at danskerne opdager, hvad konsekvenserne af deres politik er.

Ifølge Thomas Jensen mangler vælgerne stadig et klart svar fra Venstre, der redegør for konsekvenserne af deres planlagte nulvækst i den offentlige sektor, hvis de får regeringsmagten.

- Men de har stadig ikke villet erkende, at nulvækst selvfølgelig vil medføre færre offentlige ansatte, eksempelvis på børneområdet og i ældreplejen.

Lars Krarup kalder Helle Thorning-Schmidts brev for en skræmmekampagne.

- Jeg synes, hun skulle holde sig for god til at fortælle faktuelle løgne om andre partiers politik, siger Hernings borgmester.

Som modsvar henviser Venstre til, at antallet af offentligt fuldstidsansatte i kommunerne er faldet med 12.600, siden Helle Thorning-Schmidt blev statsminister i 2011. 

Men ifølge Thomas Jensen er det den tidligere regerings skyld.

- Vi overtog et Danmark med smalhals. Derfor har der også været smalhals i kommunernes økonomi.  Men det, vi siger, er, at Danmark aldrig har prøvet et eksperiment, som Lars Løkke nu vil sende os ud i med nulvækst frem til 2020. Det vil få vidtrækkende konksekvenser for kommunernes økonomi, siger Thomas Jensen.