Venstre-bagland presser Løkke

Flere Venstre-politikere her i landsdelen lægger pres på formand Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med hans tøjkøb på partiets regning.

200514_larslokke.jpg

Flere Venstre-folk her i landsdelen råber nu vagt i gevær i forhold til partiformandens tøjsag. Én af dem er Ib Bjerregaard, der er medlem af Region Midtjylland for partiet. Hvis Løkke-sagen får konsekvenser for EU-parlamentsvalget, skal formanden skiftes ud.

- Så mener jeg, man er tvunget til at tage konsekvensen, for så har vælgerne talt i forhold til et fravalg. Det vil være så stort et slag, at det ikke kan rettes op til folketingsvalget, fortæller Ib Bjerregaard til Politiken.

En anden Venstre-mand, der er skeptisk i forhold til Løkkes tøjkøb på partiets regning, er borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard. Ifølge ham skal Løkke på skrift nøje dokumentere, hvordan købet har fundet sted.

- Jeg har jo efterlyst, at man skulle lægge dokumentation frem fuldstændig åbent. Det gælder både, hvad Venstre har lagt ud, hvad Venstre har betalt og så en detaljeret redegørelse for, hvad Løkke selv har betalt skat af, siger Peder Christian Kirkegaard til Berlingske.

Tirsdag aften skal formanden mødes med partiets forretningsudvalg og redegøre for sagen.

1:11
Hvis Lars Løkkes bilagssag koster mandater til Europaparlamentsvalget, så skal det have konsekvenser. Så klar er meldingen fra en lokal Venstre-politiker.