Borger klager over borgmester: Venskab skal granskes

Karen Predbjørn Klarbæk har klaget til Ankestyrelsen. Hun vil have borgmester Steen Vindums forhold til ejendomsudvikler René Birch undersøgt.

Karen Predbjørn Klarbæk mistænker borgmester Steen Vindum (V) for at være inhabil.
Karen Predbjørn Klarbæk mistænker borgmester Steen Vindum (V) for at være inhabil.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

- Man sætter ræven til at vogte høns, siger Karen Predbjørn Klarbæk til TV Midtvest. 

Hun mener, at borgmesteren har taget særlige hensyn til ejendomsudvikler René Birch.

Det skriver Midtjyllands Avis. 

Derfor har Karen Predbjørn Klarbæk klaget til Ankestyrelsen. I klagen skriver hun, at hun vil have undersøgt ”det personlige venskab mellem borgmester Steen Vindum og direktør for Birch Ejendomme, René Birch”.

Hun udtrykker desuden bekymring for, ”om der i venskabet har været tale om fælles ferier eller ture til indland og udland, f.eks. i forbindelse med sports- og fritidsaktiviteter, udlån af sommerhus(e) mm. Her tænker særligt på evt. storbyferie(r), skiferie(r) og ture/rejser til motorsport indenlands og udenlands”.

Borgmester Steen Vindum (V) synes ikke, at han har et nært forhold til René Birch, men han synes, at det er helt fair, at Karen Predbjørn Klarbæk retter henvendelse til Ankestyrelsen.

- Det er ikke sådan, at jeg nu tænker, ”hvad fanden er nu det her for noget?”, siger han til Midtjyllands Avis og fortsætter:

- Hvis Ankestyrelsen kommer frem til, at jeg er inhabil, så retter jeg mig selvfølgelig efter det.

Mistænkeligt salg af politimesterbolig

Sagen startede, da Karen Predbjørn Klarbæk gerne ville byde på den gamle politimesterbolig, men da den aldrig kom til salg, begyndte hun at undre sig over forholdet mellem borgmesteren og ejendomsudvikleren.

- Det gjorde mig mistænksom på det hele det politiske system, siger hun til TV Midtvest.

Til det svarer borgmester Steen Vindum, at det er helt legalt at sætte spørgsmålstegn ved deres forhold, men han mener ikke, at der ikke er noget at komme efter.

- Lad min bare understrege, at jeg ikke er sendt i byen af René Birch for at fremme hans interesser. Det må der ikke herske tvivl om, siger han til avisen.

For Karen Predbjørn Klarbæk er det vigtigste dog at få afklaring i sagen.

- Der er to ting i det. Enten er det over stregen det her, og så skal det stoppes, eller også så er de hvide som sne og har ingenting gjort, og så skal vi ikke køre sladder, siger hun til TV Midtvest.

Karen Predbjørn Klarbæk vil også have Ankestyrelsen til at undersøge byrådsmedlem Jarl Gorridsen (V) forhold til René Birch.

Han har svaret Midtjyllands Avis, at han ikke har noget at skjule.

- Jeg mener overhovedet ikke, at min relation til René Birch er af en karakter, som slører for min politiske beslutningsgrundlag, siger han til Midtjyllands Avis.

Mere end 30 sager

Karen Predbjørn Klarbæk mener, at der er tale om mere end 30 sager fra årene 2014 til 2019

Hun skriver at det handler om:

”Sager i Økonomi- og Erhvervsudvalget i 2014-2019, hvor Steen Vindum var udvalgsformand og sager i Silkeborg Kommunes byråd i 2014, hvor Steen Vindum var borgmester”.

Klagen er sendt til Ankestyrelsen den 19. november 2019.

1:27