Venø får sin egen brandbil

Fra på fredag vil der stå et fuldt udstyret brandkøretøj klar på den lille ø.

Sådan her ser Venøs første brandbil ud.
Sådan her ser Venøs første brandbil ud.
Foto: Nordvestjyllands Brandvæsen

Venøs 185 beboere får nu deres helt egen brandbil. En ældre tankvogn, der tidligere har gjort tjeneste i Thyborøn, er blevet pensioneret til en tilværelse som fast brandkøretøj på den lille limfjordsø.

Nordvestjyllands Brandvæsen har allerede tilknyttet et par frivillige brandsvende, der bor på øen. Deres opgave har indtil nu været at gøre brandslanger klar til de uddannede brandfolk fra Struer, som kommer med færgen til Venø, når det er nødvendigt. Det beredskab bevarer man, så den faste brandbil er tænkt som et supplement, hvis færgen skulle bryde sammen.

- Et fantastisk beredskab på Venø gøres nu endnu bedre og trygt for øens beboere, udtaler beredskabschef i Nordjyllands Brandvæsen, Claus Bo Nielsen, i en pressemeddelelse.

En hjælpende tank på 10.000 liter

Køretøjet kan både benyttes af de lokale brandsvende og røgdykkerne fra Struer. På den måde kan man begynde brandslukning med det samme - også hvis der er færgenedbrud. Under normale forhold med en fungerende færge vil man også kunne bruge Venøs brandbil til at supplere brandvæsenets vandforsyning med de 10.000 liter, som den gamle tankvogn rummer.

Der er lige nu ikke en egentlig brandstation på øen, men man arbejder på at finde et fast sted at parkere brandkøretøjet. På fredag bliver køretøjet sejlet til Venø og overdraget til de lokale brandsvende.