Venner til knivoffer: Han er vågen igen

​TV MIDTVEST har været i kontakt med venner til den mand, som i weekenden blev stukket ned på et diskotek.

Det er her på diskoteket Dansebar & Einstein, tre mænd blev stukket med kniv sent lørdag aften. Tre andre mænd er anholdt og varetægtsfængslet i sagen.
Det er her på diskoteket Dansebar & Einstein, tre mænd blev stukket med kniv sent lørdag aften. Tre andre mænd er anholdt og varetægtsfængslet i sagen.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Manden, der sent lørdag aften blev stukket i brystet på diskoteket Dansebar & Einstein i Herning, er vågnet fra sin koma.

Det fortæller mandens venner til TV MIDTVEST.

TV MIDTVEST-redaktionen har mandag eftermiddag skrevet beskeder med personer fra mandens omgangskreds, som oplyser, at han, udover at være vågen igen, også kortvarigt har været frisk nok til at tale i telefon.

Politiet: Manden ikke længere i respirator

Central Efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at mandens tilstand er i bedring.

- Han er blevet taget ud af respiratoren. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger politiinspektør Hans Roost.

Hvad kan du fortælle om de skader, manden har fået?

- De er alvorlige. Vi har haft en retsmediciner til at kigge på sagen, og selvom manden er taget ud af respiratoren er han stadig kritisk tilredt. Mere kan jeg ikke sige nu, lyder det.

Sparsomme detaljer

Politiet ønsker ikke at bringe flere detaljer fra knivstikkeriet og mandens fysiske skader af hensyn til efterforskningen af sagen, da det har afgørende betydning for, om de tre formodede gerningsmænd, som søndag blev varetægtsfængslet i fire uger, skal sigtes for drabsforsøg eller grov vold.

To af gerningsmændene blev anholdt i Slagelse klokken 03.00 natten til søndag, mens den tredje mand blev tilbageholdt i Vejle omkring klokken 04.30.

Politiinspektøren fortæller, at det var ’godt politiarbejde’, som ledte til de hurtige anholdelser, men han ønsker ikke at kommentere yderligere på, hvordan indsatsen foregik.

I alt blev tre personer stukket ned på dansebaren i Herning. De to øvrige knivofre fik snitsår og skrammer.

2:24
Tre mænd er søndag blevet varetægtsfængslet. Politiet mener, at de står bag et knivstikkeri på et diskotek i Herning sent lørdag aften.