Vennepar har gjort hobby til levevej

TV MIDTVEST har i denne uge sat fokus på iværksættere, der har deres første prøve hen over sommeren. Det er nu, det skal vise sig om drømmen bærer frugt. Her kan du møde venneparret Allan og Linda Mikkelsen og Claus og Maj-Britt Hansen, der har fulgt deres drøm og er blevet campingsheriffer.

02:22

Linda Mikkelsen og Maj-Britt hansen er ikke længere kun veninder. De er også kollegaer. Video: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

De havde knap tid til at tale med TV MIDTVETS journalist, da vi besøgte campingsherifferne på Limfjords Camping og Vandland fredag.

Man snakker med rigtig mange mennesker herude. Og når vores veje skilles, så siger de ”god ferie, nå nej”. Men jo, for vi har ferie hver dag.

Allan Mikkelsen, campingpladsejer, Limfjords Camping og Badeland.

Telefoner, der ringer, praktiske opgaver, der skal ses til og campinggæster, der har brug for hjælp eller måske bare en lille snak. 

- Der er rigtig mange opgaver at løse, og mange ting at holde styr på, siger Allan Mikkelsen, der er en af de fire venner, der nu driver campingpladsen.

Selvom der altså er otte hænder, der kan hjælpe til, er der masser af arbejde til alle, tilføjer han.

Ferie hver dag

Men de mange arbejdstimer er ikke noget, der skræmmer de fire nuydsprungne campingpladsejere. 

Venneparrene, der alle arbejder på mere end fuldtid på campingpladsen, er glade for, at de sagde deres tidligere arbejde op og tog springet ud i iværksætteriet.

Læs også 20-årig iværksætter driver ishus med syv ansatte

De har nemlig selv camperet meget sammen og kender til den særlige følelse det er, at tage på campingferie.

- Det der med at skuldrene lige sænkes lidt, når man kommer på camping. Den følelse har vi jo hver dag, siger Maj-Britt Hansen, der sidder i receptionen med veninden og kollegaen Linda Mikkelsen.

Ude i den 16 hektar store plads er det i mændende Allan Mikkelsen og Claus Hansen, der styrer arbejdsgangen. Og befinder sig yderst godt i det nye arbejde.

Mændene står for arbejdet udenfor, mens damerne passer receptionen. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Man snakker med rigtig mange mennesker herude. Og når vores veje skilles, så siger de ”god ferie, nå nej”. Men jo, for vi har ferie hver dag, siger Allan Mikkelsen.

20 års venskab

De to ægtepar har taget skridtet helt fra Vejen til Limfjorden. Og det er noget af et spring at gå fra at være campister til campingsheriffer.

- Nu driver vi forretning sammen, og det er et spring fra den ene grøft til den anden, men vi trives i det alle fire, siger Allan Mikkelsen.

Læs også Allan og Anja har satset hus og job for at åbne familiepark

Parrene har kendt hinanden i 20 år og deres døtre har gået i dagpleje sammen.

De fire campingpladsejere har endnu ingen idé om, hvorvidt Limfjords Camping og Vandland kommer til at køre rundt

Men godt 75% ud af de cirka 375 pladser er besat, og det skulle være et godt tegn, mener de.

De to vennepar er langt fra eneste iværksættere her i landsdelen. 

I videoen herunder kan du møde den 20-årige Kasper Lindgren, der bruger sin sommer på at åbne og drive et ishus i Glyngøre

02:45

Kasper Lindgren er egentlig deltidsprofessionel i Mors-Thy Håndbold - men han ville gerne have noget ved siden af.

Luk video