Vemb-borgere: Flygtninge er et plus for byen

Byen Vemb i Holstebro Kommune ser frem til at byde 38 flygtninge velkommen i løbet af året. Tolv er allerede flyttet til, og byens borgere håber, at deres ankomst vil redde byens faldende børnetal.

Vemb flygtninge_0.jpg

Nogle spytter på dem. Nogle bygger hegn for at holde dem ude. Men i Vemb i Holstebro Kommune ser de frem til at byde velkommen til i alt 38 flygtninge. Tolv er allerede ankommet til den lille by, mens de resterende 26 flygtninge lander i Vemb inden udgangen af året.

Og det har sat gang i en helt ny mission for byens borgere.

- Kan vi få dem til at blive i byen, så er det et helt klart plus for byen, siger Leif Carøe, der er formand for Vemb Borger- og Erhvervsforening.

Og det med god grund. For byen oplever store problemer med faldende børnetal, hvilket har store konsekvenser for byens børnehave og skole. I skolen siger lederen næste år farvel til 27 elever, mens der kun begynder 15 nye.

- Antallet af ældre er kraftigt stigende, og antallet af de yngre er faldende. Og så kan man jo selv regne ud, hvad det ender med til sidst, siger Leif Carøe.

I Vemb samles borgerne derfor nu for at finde ud af, hvordan de på bedst mulig vis kan få flygtningene til at blive i lokalsamfundet. Et af forslagene er at tilbyde familierne et gratis kontingent til byens fritidsforeninger i håb om, at det vil gøre det nemmere for familierne at slå rødder i Vemb.

 

1:47