Vejdirektoratet: Undgå at køre hjem til jul på dette tidspunkt

Julen er en tid hyggeligt samvær, men hvis man ikke vil bruge for meget af juletiden i bilen, skal man holde sig fra vejene på visse tidspunkter.

Kø

Om præcis en uge får mange danskere juleferie, og det giver travlhed på vejene, når de mange julestemte danskere skal til jul forskellige steder i landet, også i Midt- og Vestjylland. Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man vælger alternative tidspunkter til transporten, hvis man vil undgå ventetid på vejene. 

- Vi forventer, at fredag den 23. december bliver den travleste udrejsedag op til jul – og dermed måske den travleste dag på vejene overhovedet i hele året, udtaler områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratets Trafikcenter i en pressemeddelelse og uddyber:

- Spidsbelastningen vil indtræffe mellem kl. 14 – 20. Her vil myldretid og udrejse falde sammen på de store veje, der fører fra København og vestover med stor risiko for kø. Så hvis man kan lægge sin rejse på et andet tidspunkt, vil vi bestemt tilråde det.

Den travleste hjemrejsedag vil blive mandag den 26. december, hvor der især vil være tæt trafik i østlig retning fra Jylland og Fyn mod Sjælland og Hovedstadsområdet.