Vejdirektoratet fjerner skærm på Oddesundbroen

Lokale trafikanter har udtrykt bekymring over en skærm, som Vejdirektoratet er i gang med at opsætte på Oddesundbroen for at skærme togbanen. Vejdirektoratet har sammen med Banedanmark undersøgt sagen nærmere og piller nu skærmen ned.

Oddesundbroen.jpg

Vejdirektoratets arbejde med renovering af Oddesundbroen har fået stor opmærksomhed bland Midt-og vestjyderne. De er blandt andet i gang med at opsætte en skærm mellem togbanen og kørebanen, for at holde banen ren for sne og frost, men skærmens højde har skabt vrede hos mange lokale trafikanter, som er bange for, at det vil begrænse udsynet ud over fjorden.

Vejdirektoratet har modtaget et hav af henvendelser fra lokale borgere, som ikke er tilfredse med de nuværende planer, og det er kommet bag på Vejdirektoratet.

- Vi har simpelthen ikke være opmærksomme på, hvor stort et problem det har været for de lokale. Skærmen er inspireret af en tilsvarebnde skærm, som vi satte på den gamle Lillebæltsbro. Men den fungerer ikke på Oddesundbroen, og derfor revurderer vi nu projektet, og laver en noget mindre skærm, siger fagprojektleder i Vejdirektoratet, Peter Holt.

Skærmen bliver, efter de mange henvendelser fra borgerne, nu 30 centimeter lavere, og Vejdirektoratet forventer, at skærmen tages ned snarest muligt. Til stor glæde for de lokale borgere.

- Borgerne kan forvente, at de får en skærm, som de kan kigge henover og nyde den fantastiske udsigt, siger fagprojektleder i Vejdirektoratet, Peter Holt.

Renoveringen af Oddesundbroen er planlagt til at vare to somre, i 2015 og 2016. Arbejdet for i år varer frem til slutningen af juli og skrider planmæssigt frem.

- Vi er blevet forsinket af det våde vejr, som har drillet nogle gange, men vi er nu tilbage på sporet og forventer renoveringen afsluttet til tiden, siger Peter Holt.