Vejdirektoratet ændrer praksis: Hvordan kommer man til Vejle

Trafikal forvirring om til- og frakørsler ved Herning mod Vejle gør, at vejdirektoratet bryder med egne principper om skiltning.

Hvis turen går mod Vejle, skal man dreje af motorvejen ved frakørsel 17 Tjørring.
Hvis turen går mod Vejle, skal man dreje af motorvejen ved frakørsel 17 Tjørring.
Foto: Vejdirektoratet

Mange har nydt godt af det nye motorvejsnet omkring Herning, hvor Messemotorvejen åbnede for godt et år siden. Det har dog også skabt en del forvirring – for hvordan kommer man videre mod Vejle?

Hvis man kommer fra Holstebro i sydgående retning, er det meningen, at man skal dreje af ved afkørsel 17 mod Tjørring. Her fremgår Vejle dog ikke på skiltet, og mange bliver i stedet på motorvejen og kører mod Messecenteret og Gødstrup.

Derfor kommer Vejle fremover til at fremgå på skiltet ved til- og frakørsel 17.

- Mange trafikanter har opfattelsen af, at der er motorvej på hele rute 18 mellem Holstebro og Vejle. Og da Vejle ikke er fremgået som fjernmål, er mange trafikanter bare blevet på motorvejen. Nu hjælper vi trafikanterne til en bedre forståelse af vejforløbet, siger John Kjærsgaard, som er seniorprojektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Forvirring trumfer principper

Den trafikale forvirring skyldes, at Herning er skiltet som fjernmål på rute 18. Det skyldes, at Vejdirektoratet efter princip ikke viser vej mod et fjernmål, der ligger efter det fjernmål, som trafikanterne møder først.

Her trumfer Herning altså Vejle.

Den totale forvirring har dog fået Vejdirektoratet til at ændre praksis og i stedet gøre Vejle til fjernmål ved til- og frakørsel 17 Tjørring, og så bliver Herning C i stedet ændret til et nærmål.

- Vores begrundelse for at lave skiltningen om og gøre ”Vejle” til fjernmål i frakørsel 17 Tjørring er, at lede ikke-stedkendte trafikanter med mål på rute 18 syd for Herning gennem et komplekst vejforløb. De skal forlade Holstebromotorvejen via frakørslen ved frakørsel 17 Tjørring, hvor der er et stykke med motortrafikvej, inden de igen kommer på motorvej, siger John Kjærsgaard.