Vedersø Efterskole en af de første springsikre efterskoler

Indenfor gymnastik er der kommet et nyt certifikat, der hedder Springsikker, og Vedersø Efterskole er en af de første skoler, der får det certifikat.

2:36
Det er højsæson for gymnastikopvisninger og det betyder også større risiko for skader og uheld. Derfor kan foreninger og efterskoler nu få en certficering som særligt springsikker.

Det kan betegnes som sprængfarligt at være gymnast, men nu er der en mulighed for, at man som forening eller efterskole kan betegne sig selv som Springsikker. 

Det er GymDanmark og DGI, der har lavet certifikatet Springsikker, som man kan søge som efterskole eller forening, hvor der dyrkes gymnastik, og det certifikat er blevet tildelt Vedersø Efterskole. 

Vedersø Efterskole har fået et af de samlet 10 certifikater på landsplan, og forstanderen mener, at det er vejen til at dyrke sikrere gymnastik i Danmark. 

- Der hvor certificeringen gør en forskel er i forhold til at være den her tjekliste. Vi deler ud af vores erfaringer og samler dem hos GYMDanmark og DGI, så vi er sikre på, at der ikke er nogen huller, siger Kim Skouborg. 

Forstanderen har ikke fået certifikatet for at blære sig overfor andre foreninger, men for at hjælpe alle foreninger og efterskoler til at blive bedre. 

- Vi er dygtige alle sammen, men sådan her kan vi hjælpe hinanden med at blive endnu bedre, siger forstanderen.