Ved du noget? Otte kattekillinger efterladt i papkasse

​Det er ulovligt at efterlade dyr til en uvis skæbne, alligevel sker det med jævne mellemrum.

De fleste er heldigvis vilde med deres katte, men ikke desto mindre sker det stadig, at man finder efterladte kattekillinger rundt omkring i landet.

I fredags var en mand ude at køre, da han på en rasteplads ved omfartsvejen uden for Skive blev opmærksom på en papkasse med otte små kattekillinger, som var blevet forladt.

- Han afleverer dem ved Balling Dyreinternat, hvor de nu befinder sig, fortæller Niels Bach fra Skive Politi.

Han håber nu, at der er nogen, der har set noget, så de kan få fat i ejeren.

Stor bøde

Det er ikke bare synd for kattene, hvis de bliver efterladt. Det er også ulovligt at skaffe sig af med eventuelle uønskede killinger på den måde.

- Hvis vi finder gerningsmanden, så betragter vi det som grov og uforsvarlig behandling af dyr. Når man efterlader kattene på den måde, så har man ikke bare handlet moralsk forkert, men man står også til en bøde på 7500 kroner, fortæller Niels Bach.

Han fortæller, at det sker engang imellem, at man finder dyr på den måde. Det er dog heldigvis ikke noget, som han oplever særligt tit.

Det kan du gøre, hvis du finder efterladte killinger

Store problemer med katte

Dyrenes Vagtcentral modtager hvert år over 1000 henvendelser om efterladte killinger. Det er især sommeren, der er højsæson.

I alt skaffede Dyrenes Beskyttelses otte internater nye hjem til 6009 dyr i 2016. Heraf var mere end to tredjedele katte, hvilket ikke er unormalt ifølge Jens Jokumsen, der er chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse. Han omtalte problemet i en pressemeddelelse i januar.

- Vi har et problem med katte i Danmark. Hvor vi har hundeloven, der sikrer status og registrering for hundene, så er det mere et vilde vesten for kattene. Mange neutraliserer ikke deres kat, hvilket fører til kuld af uønskede killinger, som ingen vil tage sig af. De ender ofte hos os. Enten fundet i naturen eller efterladt på vores dørtrin, sagde han.

Hos Dyrenes Beskyttelse sørger man for, at når kattene er klar til nye hjem, er de neutraliseret, øremærkede, vaccineret, og har fået orme- og loppekur. Endelig er de alle sundhedsundersøgt af en dyrlæge. 

Det er især i områder med sommerhus områder, at man finder mange efterladte killinger. Det sker, når feriegæsterne fodrer strejfende killinger, der så bliver efterladt, når ferien er forbi.
Det er især i områder med sommerhus områder, at man finder mange efterladte killinger. Det sker, når feriegæsterne fodrer strejfende killinger, der så bliver efterladt, når ferien er forbi.
Foto: Dyrenes Beskyttelse