Vattenfall-direktør er glad for opbakning til omstridte vindmøller

Vattenfall, der står bag opførelsen af to vindmøllerparker, glæder sig over opbakningen fra lokalbefolkningen, men de er ikke blinde for kritikken.

Havvindmøllerne o de kommende vindmølleparker Vesterpark Syd og Vesterpark Nordskal skal placeres mellem 4-10 kilometer fra kysten.
Havvindmøllerne o de kommende vindmølleparker Vesterpark Syd og Vesterpark Nordskal skal placeres mellem 4-10 kilometer fra kysten.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Borgerne i tre kystkommuner er blevet spurgt om, hvad de synes om de kommende vindmølleparker Vesterpark Syd og Vesterpark Nord, og sådanne undersøgelser er vigtige for energiselskabet Vattenfall Danmark, der står bag.

- For os er det at arbejde sammen med lokalbefolkningen og forstå deres holdning meget vigtig. Det er et fåtal, der bor på kysten, men undersøgelsen er fuld repræsentativ, så vi tager resultatet meget direkte. De helt konkrete sommerhuse og huse håndterer vi seperat, siger Michael Simmelsgaard, direktør i Vattenfall Danmark.

Ifølge Megafon-undersøgelsen synes 72 procent af borgerne, at opførelsen af de to vindmølleparker er positiv eller meget positiv, mens 14 procent er negative.

- Jeg er meget indstillet på grøn omstilling, mens andre har andre vinkler. Selvfølgelig er det utrolig meget nemmere at være positiv, når man bor langt fra møllerne og ikke er i interaktion med det, og når man er tæt på det, så kræver det en anden dialog fra vores side, siger Vattenfall-direktøren.

Respekterer debat

Planerne om at opføre de to kystnære vindmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord har mødt masser af protester fra sommerhusejerne, og selv om flertallet synes positive, så respekterer Vattenfall stadig den debat, der har været.

- Vi tager den meget alvorligt og tager de input, der bliver givet, og det arbejder vi med. Selvfølgelig er vi glade for, at den samlede opbakning er så stor, men vi er ikke blinde over for den kritik, der også er, men vi kan også mærke, at det giver et positivt løft til lokalområdet, siger Michael Simmelsgaard.

Undersøgelsen bygger på 600 telefoninterviews, og det er ifølge megafon nok til at sikre den ønskede statistiske sikkerhed.

Det er borgerne i Ringkøbing-Skjern, Lemvig og Thisted, der er blevet spurgt i undersøgelsen.

0:39
Michael Simmelsgaard, direktør i Vattenfall Danmark, tager den nye borger-undersøgelse meget alvorligt.