Varmtvandsboring i gang igen

Efter to ugers stilstand lykkedes det i dag af få gang i boret under Kvols igen.

BoringKvols.jpg

Tirsdag formiddag kom det omdiskuterede bor i Kvols ved Viborg igen i gang med at bore efter varmt vand. For to uger siden satte boret sig ellers fast i et ler- og skiferlag - 2.500 meter nede i undergrunden. Det har betydet en ekstraregning på 13 millioner kroner.

- Vi bliver nødt til at efterlade det hul, hvor boret satte sig fast, så i stedet borer vi nu parallelt med den oprindelige boring - dog i en anden vinkel, forklarer Benny Højholt, der er den nye projektleder på boringen i Kvols.

Økonomien af sporet

Da økonomien på projektet begyndte at løbe løbsk blev Benny Højholt tilknyttet, så Viborg Kommune nu har fuld styring med både boring og økonomi.

- Der er ingen tvivl om, at det her er en hændelse, der er rigtige beklageligt. Det kommer til at koste op mod 13 millioner kroner ekstra, men vi håber, at forsikringsselskabet vil betale for det, siger Benny Højholt.

Hele boringen kommer til at koste næsten 100 millioner kroner, men først om tre til fire uger ved Viborg Kommune, om boringen har været anstrengelserne og pengene værd. Først der ved man om vandet i undergrunden er varmt nok til at bruge til fjernvarme.

Følg boreprojektet i Kvols her.