Varmekunder skal i gang med at betale Kvols-regning

Varmekunderne i Viborg kommer måske allerede nu til at betale det første afdrag af gælden i forbindelsen med jordvarmeprojektet i Kvols.

112511EnergiViborg.jpg

165 millioner kroner. Så stor var gælden efter at Energi Viborg for tre år siden uden held borede efter varmt vand i Kvols.

Regningen er der kun forbrugerne til at betale, og nu vil Energi Viborg Kraftvarme betale den første del af gælden.

Bestyrelsen har sendt et forslag til Energistyrelsen om at den ”overdækning” på i alt 64 millioner kroner selskabet har haft i 2014 og 2015, ikke skal komme forbrugerne til gode, men derimod skal bruges på at afdrage gælden.

Lavere gaspriser

Overdækningen er blandt andet opstået, fordi varmesalget har været højere end forventet, og gaspriserne har været lavere end forventet.

Normalt ville det betyder lavere varmepriser for forbrugerne i Viborg til næste år, men altså ikke, hvis det står til bestyrelsen.

- Vi retter henvendelse til Energitilsynet for at få de nye forhold med i den afviklingsplan, som vi præsenterede i september 2014. Tre af de fire distibutører er enige i, at modregning er den bedste løsning. Ikke mindst fordi overdækningen er opstået samtidig med, at fjernvarmeprisen løbende er blevet sat ned, siger Niels Dueholm, bestyrelsesformand i Energi Viborg Kraftvarme.