Varm kartoffel: Skal Thisted have 530 ekstra flygtninge

Meningerne er delte når politikerne i Thisted tager i aften stilling til om der skal skaffes plads til 530 ekstra flygtninge i kommunen.

Thisted_Kommune_ext_1_2.jpg

Skal Thisted Kommune skaffe plads til ekstra 530 flygtninge, og dermed være med til at løse et akut problem som Danmark er havnet i?

Det spørgsmål har politikerne på dagsordenen til aftenens møde i kommunalbestyrelsen. Og på forhånd er synspunkterne delte.

Det er den aktuelle flygtningestrøm fra bl.a. Mellemøsten, der har fået Udlændingestyrelsen til at bede en række kommuner om at finde ekstra pladser.

Asylcentret i Hanstholm huser i øjeblikket omkring 310 asylansøgere, og kommunalbestyrelsen i Thisted har yderligere vedtaget at tilbyde knap 200 såkaldte buffer-pladser, hvor der er mulighed for at modtage flygtninge stort set med det samme.

Men derudover skal det drøftes, om der kan skaffe plads til ekstra flygtninge på forskellige adresser i kommunen. På forhånd er Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti skeptisk i forhold til at tage flere flygtninge.

- Jeg synes ikke det er rimeligt, at de bysamfund som allerede er belastet, skal have endnu flere flygtninge, siger han.

Borgmester Lene Kjeldgaard, Venstre, er mere positivt stemt for planerne.

- Det her er en nødsituaion, og jeg håber meget vi kan imødekomme henvendelsen fra Udlændingstyrelsen og skaffe flere pladser, siger hun.

TV Midt-Vest er med ved aftenens møde på Rådhuset i Thisted, og du kan høre om politikernes overvejelser i vores udsendelse 19.30 og 22.25.

Du kan også følge debatten via det live-stream, som kommunen har oprettet