To varetægtsfængslet for røveriforsøg med strømpistol

To mænd forsøgte i morges at trænge ind i tre hjem i Lind med en strømpistol. De er nu blevet varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør.

stroempistol.jpg

Lidt over fem i morges blev Guiseppe Loberto og hans kone vækket, da det ringede på familiens dør. Da de åbner døren, går det op for dem, at er i fare. To unge på mænd på henholdsvis 17 og 18 forsøgte at bryde ind med en strømpistol.

- Luk døren, luk døren, sagde min kone, mens jeg forsøgte at lukke den. Jeg fik til sidst skubbet så hårdt til døren, at den smækkede i. Jeg nåede også at se, at tyven forsøgte at ramme mig med en strømpistol, men den ramte kun døren, siger Guiseppe Loberto.

Giuseppe Lobertos hjem i Lind var ikke de eneste sted, hvor de to unge mænd forsøgte at trænge ind. I løbet af de tidlige morgentimer forsøgte de at bryde ind i yderligere to hjem med samme fremgangsmetode. I alle hjem forsøgte de at true sig til 2000,- kroner. Politiet i Herning ser meget alvorligt på sagen.

- Det giver utryghed, og det er selvfølgelig også derfor, at vi reagerer så hårdt, som vi gør. Vi håber selvfølgelig på, at vi får dem fængslet og undersøgt sagen nærmere. Umiddelbart har vi ikke oplysninger om andre tilfælde, hvor andre har været ude og lave lignende form for indbrudsforsøg, siger Henning Præstegaard, politikommissær, Herning Politi.

Begge blev varetægtsfængslet

De to gerningsmænd er begge blevet fremstillet i et grundlovsforhør i dag, og det resulterede i, at de begge blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Det er en meget alvorlig sag. Vi har to unge mænd på 17 og 18 år, som er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det er sket på baggrund af en begrundet mistanke om, at de har forsøgt at begå et særligt groft røveri – også kendt som hjemmerøveri, siger Iben Ernst Bøttker, anklager, Midt- og Vestjyllands Politi

De tre røveriforsøg blev alle begået inden for radius af få hundrede meter.