Varetægtsfængslet for incest

En 51-årig mand fra Salling er ved Retten i Viborg blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for årelangt seksuelt misbrug af et familiemedlem.

Retten, Viborg, skilt.jpg

En 51-årig mand fra Salling-området blev onsdag morgen klokken 7.30 anholdt på sin bopæl og sigtet for igennem en lang årrække at have misbrugt et familiemedlem seksuelt. Anholdelsen skete på baggrund af en anmeldelse. Det oplyser anklager ved Midt - og Vestjyllands Politi, Claus Benner.

Lukkede døre

Manden blev i dag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor sagen blev afholdt for lukkede døre. Det skete blandt andet af hensyn til politiet videre efterforskning.

- Jeg kan ikke oplyse om, hvordan den sigtede forholder sig anklagerne, men jeg kan sige, at politiet nu skal afhøre yderligere vidner, lyder det fra anklageren.

Den 51-årige har i følge politiet misbrugt et familiemedlem igennem en lang årrække.

Mentalundersøgelse

Og netop på grund af den tætte tilknytning mellem offer og tiltalte, var det afgørende, at manden blev varetægtsfængslet.

- Ellers var der en risiko for, at han ville kunne påvirke vidner i sagen og dermed påvirke sagens forløb, forklarer Claus Benner.

Politiet skal ud over vidneafhøringer også afprøve nogle tekniske spor i sagen, ligesom den 51-årige skal gennemgå en mentalundersøgelse.