Var der behov for et testcenter?

Selvom det snart er et år siden, at testcentret i Østerild blev indviet, er der stadig tomme pladser, som ingen vil have. Var det nødvendigt, at testcentret blev så stort, spørger kritikerne

Vestas er i øjeblikket ved at støbe fundamentet til deres anden vindmølle i Østerild, og også Siemens har to møller i testcentret.

Men der er stadig to tomme pladser, og det irriterer en af de borgere, der fik sin ejendom eksproprieret for at gøre plads til det store center.

- Det er bedrøveligt, at man kan påvirke politikere så meget, at de tager nogle forhastede beslutninger på et forkert grundlag. Det er jo tydeligt, at behovet for syv testpladser slet ikke var til stede, siger Kent Klemmensen.

Trods store protester blev sagsbehandlingen gennemført på rekordtid. Igen og igen lød det, at det var afgørende for vindmølleindustrien at få flere testpladser.

- Processen har hele tiden båret af at være forhastet og tromlet igennem, og for alt i verden skulle gennemføres. Den har været meget grim, siger han.

DTU: Behovet var stort

DTU Vindenergi forklarer den manglende interesse med finanskrisen. Den betød blandt andet, at en tysk producent, der havde lagt billet ind på en plads, fortrød.

- Det er en unormal situation, at der er tomme prøvepladser. Normalt har vi i mange år haft for stor søgning på prøvepladserne, og det tror jeg også, vi kommer til at opleve igen, siger Peter Hjuler Jensen, Viceinstitutdirektør i DTU Vindenergi.

Borgmester: Det behøvede ikke at gå så hurtigt

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard (V) erkender, at sagsbehandlingen, set i bakspejlet, måske ikke havde behøvet at gå så hurtigt. Alligevel fastholder hun, at centret er en god ide.

- Vi var jo også interesseret i, at projektet faldt hurtigt på plads, for en af vores vigtigste grunde til at gå ind i projektet var, at udvidelsesplanen for Hanstholm Havn ville få den opmærksomhed, den skulle have, siger hun.