Vanvidskørsel: Nu vil byrådsmedlem have politiet på banen

Byrådsmedlem Michelle Welle Tange vil have mere politi i Thyborøn. Det skal I få, lyder svaret fra politiet.

Michelle Welle Tange efterspørger i dag, at politiet skal være mere aktive i Thyborøn.
Michelle Welle Tange efterspørger i dag, at politiet skal være mere aktive i Thyborøn.
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

TV MIDTVEST har i de seneste dage haft stort fokus på vanvidskørsel omkring Fiskeriskolen i Thyborøn. Nu opfordrer byrådspolitiker Michelle Welle Tange politiet til at vise sig mere i Thyborøn.

- Politiets rolle er vigtig. De er en autoritet, og det er også dem, der kan håndhæve love og regler. Derfor synes jeg, at det er oplagt, at man kigger lidt på ressourcer og får lidt mere politi ud omkring, siger hun til TV MIDTVEST.

Michelle Welle Tange har ligesom flere andre borgere, som TV MIDTVEST har talt med, selv forsøgt at anmelde de unges ræs i Thyborøn til politiet, men har fået beskeden, at det var ikke muligt for politiet at være til stede, inden fartbøllerne var væk. Hun mener dog, at der er noget, som politiet kan gøre.

- Kom ud i området og tag en tur. Og endelig ikke i civil. Der skal stå med store fede bogstaver, at vi er her, og at vi er i området og er OBS på at holde ro og orden, forklarer hun.

Hun mener, at der er den generelle holdning blandt de unge i området, der skal ændres.

- Jeg vil sige det sådan, at så længe man har den her ’Lev stærkt – dø ung’-kultur, og man viser den adfærd i trafikken, som man gør lige pt, så har man virkelig et problem. Jeg synes så også, at det er vigtigt at sige, at når man så erkender, at problemet er der, så er man nået et skridt hen ad vejen. Det som jeg så efterlyser, det er så, at politiet bliver mere synligt og trapper lidt op med nogle ressourcer til yderområderne, fordi jeg er sikker på, at det ville have en præventiv effekt.

Politiets svar

Færdselsleder ved Midt- og Vestjyllands politi, Henrik Glintborg, anerkender bekymringen og lover, at politiet vil gå ind i sagen.  

- Det vil vi gerne gå ind i. Politiet arbejder for tryghed og sikkerhed, og det gælder også indenfor færdselsområdet. Så er der behov for yderligere og mere massivt færdselsmæssigt bevågenhed, så kan man godt forvente det, fortæller han i dag til TV MIDTVEST.

Han fortæller, at de nu vil klarlægge problemets omfang og sætte målrettet ind. Han anerkender dog, at Thyborøn kan være en udfordring. Blandt andet på grund af, at det er let for de unge at advare hinanden, når politiet kommer kørende ind mod byen.

- Det har altid været et aspekt, når vi arbejder med en ung subkultur, der har svært ved at tøjle deres begejstring for fart og hastighed, at de advarer hinanden, når politiet er tilstede. Det arbejder vi også med - blandt andet har vi civile køretøjer. Det er vigtigt, at vi får det her stoppet, så der ikke sker ulykker, og så skal vi have dialog, så vi kan få gjort noget præventivt og få gjort Thyborøn til et trygt og sikkert sted at færdes i trafikken, fortæller han.

Selvom fremkommeligheden omkring Thyborøn gør det svært at lave et kontroltryk, så er han optimistisk omkring opgaven.

- Vi er en stor politikreds, og vi forsøger af al kraft at komme bredt ud. Hvis der er nogen, der fortæller os, at de føler, at der er behov for yderligere tilstedeværelse i deres område, så lytter vi sørme til det.

Han fortæller, at de i løbet af det sidste år har lavet 19 målrettede indsatser i Thyborøn.