Vanvidsbilist tager imod sin dom: Vil have straffen overstået hurtigst muligt

Ahmed Ali Ahmed har valgt ikke at anke den dom på 3 års fængsel, som han blandt andet fik for at have påkørt og dræbt en 68-årig kvinde.

En 22-årig mand skal i fængsel efter han i januar påkørte og dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg. Foto: Peter Erfurt, 24-7news

For to uger siden modtog 22-årige Ahmed Ali Ahmed (tidligere Ahmed Ferchichi) fra Skive en dom på 3 års fængsel, og her ved udgangen af de 14 dages betænkningstid har han valgt ikke at anke dommen.

- Han har valgt at modtage sin dom, og det har han gjort med den begrundelse, at han gerne vil have den afsonet hurtigst muligt i et rigtigt fængsel frem for i arresten, siger forsvarsadvokat Mads Kjær Jensen.

Bag dommen gemmer sig en lang række færdsels- og narkotikaforseelser, og helt centralt er påkørslen af en 68-årig kvinde i Silkeborg den 19. januar i år. Dommeren og domsmændene i Viborg lagde til grund for dommen, at Ahmed Ali Ahmed havde kørt mindst 115 kilometer i timer, da han ramte kvinden, mens hun var ved at krydse Viborgvej. Kvinden døde på stedet.

02:34

Her kan du se TV MIDTVESTs indslag fra den 28. juni 2018, hvor der blev afsagt dom i sagen mod den 22-årige Ahmed Ali Ahmed fra Skive, der var tiltalt for hele 21 kriminelle forhold.

Luk video

Her er de væsentligste punkter i politiets anklageskrift

 • Januar 2018 – Ramte og dræbte en 68-årig kvinde med 105 kilometer i timen i Silkeborg. Han flygtede efterfølgende fra gerningsstedet.
   
 • December 2017 – Kastede flasker og glas mod to mænd og en kvinde på Bar-Mix i Viborg. Alle tre fik skader i ansigtet.
   
 • December 2017 – Taget med en 10 centimeter lang halskniv på sig.
   
 • September 2017 – Taget for at hensynsløs kørsel på Skivevej i Herning Kommune. Manden overhalede 10-15 biler på en strækning over otte kilometer uden at sikre sig, at han ikke var til fare for sine omgivelser.
   
 • September 2017 - Kørte 147 kilometer i timen på Skivevej mod Møldrup i en zone, hvor hastighedsgrænsen er på 80 kilometer i timen.
   
 • Januar 2017 – Kørte hasarderet og i narkopåvirket tilstand i gågaden i Skive. Han nægtede at stoppe, da politiet ankom.

  Er siden 2016 blevet taget adskillige gange for narkokørsel og for at være i besiddelse af narko.
   
 • Er siden 2016 blevet taget fem gange for at køre uden kørekort. I det ene af tilfældene var det på motorcykel. Har fusket med sit kørekort på rådhuset i Skive. Har desuden kørt uden sele og talt i håndholdt mobiltelefon bag rattet.

Læs også Vanvidsbilist anklaget for at dræbe kvinde med 105 km/t: Politiet har mange flere anklager