Valgren udtaget til Tour de France

26-årige Michael Valgren fra Østerild er blevet udtaget til at køre Tour de France.

Foto: Marcel Van Hoorn / Ritzau Scanpix

Michael Valgren er blevet udtaget til at køre verdens største cykelløb, Tour de France. Det er fjerde gang, at den 26-årige cykelrytter fra Østerild deltager i løbet. 

Læs også Valgrens gamle cykelklub i Thy: Talentet viste sig hurtigt

Udtagelsen var forventet, da Valgren har kørt en meget imponerende sæson hidtil. Det er blevet til sejre i endagsløbene Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race.

Valgren kører på det kasakhiske hold Astana, der har den tidligere olympiske mester, Aleksandr Vinokurov som sportsdirektør. Selvom holdet ikke er dansk, skal Valgren dog ikke frygte, at han ikke få lov at tale sit modersmål i de tre uger i Frankrig.

Foruden Valgren er danske Jesper Hansen, Magnus Cort og Jakob Fuglsang nemlig også udtaget, og dermed er halvdelen af holdet dansk.

Det er det mest danskerrige hold siden 2012, hvor Anders Lund, Michael Mørkøv, Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen kørte for Team Saxo Bank – Tinkoff. 

01:52

Cykelrytteren Michael Valgren fra Thy vandt sin hidtil største sejr, da han strøg til tops i Amstel Gold Race. Derfor sidder der i dag en rørt far i Østerild. Og Valgrans far er stolt, han har efterhånden genset øjeblikket mange gange

Luk video

Læs også Valgrens mor: - Vi er glade og stolte