Valgren er et ægte supertalent

Det 20-årige cykeltalent Michael Valgren Andersen fra Østerild får nu Team Danmarks ord for, at han er et supertalent.

140113_Valgren_0.jpg

Team Danmark har valgt 28 danske talenter i 13 sportsgrene til deres nye talentprogram. En af de udvalgte, der nu får prædikatet supertalent er den 20-årige cykelrytter Michael Valgren Andersen fra Østerild.

 - Jeg kan forstå, at det blandt andet handler om at udvikle talenter frem mod OL i 2016. Jeg ved endnu ikke, hvad det konkret kommer til at betyde for mig, men det er da en ære at være blandt de 28 udvalgte, fortæller cykelrytteren til Nordjyske.dk.

Udvikling i højsædet

Med det nye supertalent-program vil Team Danmark satse på at udvikle verdensklasseatleter til det næste sommer-OL i Rio de Janeiro, der løber af stablen i 2016. Målet er, at programmet kan udvikle en stærk talentkultur, som kommer alle talenterne og deres trænere til gode på tværs af deres sportsgrene.

 - Det er en ny og anderledes måde at angribe talentarbejdet på. Vores talentprogram fokuserer på videndeling på tværs af sportsgrenene og tilfører dermed en ny dimension til den danske talentudvikling. Jeg er overbevist om, at den nye tilgang kommer til at gøre en markant forskel på den lange bane, udtaler direktør i Team Danmark, Michael Andersen.

Succeskriteriet for talentprogrammet er, at halvdelen af de udvalgte atleter i 2016 vil være enten verdensklasseatleter eller eliteatleter, og så skal 75 procent af talenterne levere top-otte-resultater ved VM på seniorniveau i årene 2017-2020.

Se her et indslag med det unge supertalent fra den 19. september 2012:

 

2:02
ValgrenTalent