Valgren: Årets landevejsrytter

Cykelrytteren Michael Valgren, der kommer fra Østerild i Thy, blev tirsdag kåret til årets bedste danske landevejsrytter.

m_valgren_andersen.jpg

Ved Danish Bike Awards løb 22-årige Michael Valgren tirsdag aften med titlen som Danmarks bedste landvejsrytter.

- Jeg er selv meget overrasket. Jeg var oppe mod nogle virkelig stærke kandidater, så det er stort, lød det fra Valgren, da han fik overrakt prisen.

Det unge talent, der oprindeligt kommer fra Østerild i Thy, kører i dag for prominente Tinkoff Saxo. Her har han haft stor succes - senest da han i august højest overraskende løb med den samlede sejr af Post Danmark Rundt.

- Jeg har kørt nogle gode løb og fået lov til at køre min egen chance en gang imellem. Jeg har virkelig fået stor opbakning fra holdet, forklarer Valgren.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen for den ynge Thybo.

- Man skal passe på med at tro, at man kan vinde det hele. Men jeg drømmer da om at blive en af de helt store internationalt og om at vinde VM og nogle af klassikkerne en gang. Men der er lang vej endnu, slutter han.

Det er et panel bestående af blandt andre Henrik Liniger, Jørgen Leth, Rolf Sørensen og Jørn Mader, der har udvalgt de nominerede til kategorien, men det er danskerne, der har valgt Michael Valgren som årets danske landevejsrytter.