Valgaftenen gav TV-gennembrud

Valgaftenen gav et gennembrud for TV MIDTVESTs 24 timers kanal, som for første gang var i spil til et kommunalvalg.(Foto: Frank Sørensen, Profokus)

Flere end 50 procent af samtlige tv-seere i TV MIDTVESTS sendeområde så den regionale tv-station på enten TV 2 eller TVMIDTVESTS egen 24 timers kanal allerede fra kl. 21.00 og helt frem til kl. 01.00 på valgnatten.

-Valgaftenen gav det endelige gennembrud for vores 24 timers kanal. Denne aften viste kanalens styrke. Vi sendte valgfjernsyn hele aftenen og det første af natten med. Vi bestemte selv, hvor meget og hvor lidt. Det var en stor glæde, siger direktør Ivar Brændgaard, TV MIDTVEST.

TV MIDTVEST blev samtidig den af de otte regionale tv-stationer i Danmark, som flest seere valgte at følge.

At de politisk interesserede tv-seere tog det nye tilbud til sig blev især tydeligt, da valgdækningen stoppede på TV 2 ved midnat. På TV MIDTVEST fortsatte mere end 19 procent af seerne straks derefter på TV MIDTVESTs egen kanal.

Kommunalvalget var en stor satsning på den regionale tv-station. Ny teknik muliggjorde ved dette valg, at TV MIDTVEST var direkte med fra alle 13 kommuner og begge regioner. Hele 16 livepunkter var klar hele aftenen.

-Jeg blev så stolt og glad, da jeg så, at der var hul igennem til alle 16 hold. Det var fantastisk og et bevis på den rivende tekniske udvikling, mediet er i. Samtidig giver det os mulighed for at levere en intens dækning til gavn for demokratiet, siger Ivar Brændgaard.

TV2 slog DR

I tidsrummet mellem klokken 19.00 og midnat var det kommunale valg på skærmen stort set uafbrudt på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2-regionerne og DR1, og her havde TV 2-kanalerne i gennemsnit 721.000 seere. I samme tidsrum blev DR1s valgaften set af 494.000 danskere. 

- Det er sådan en aften, vi som regioner skal præstere, og det gjorde vi. Det er det store klaviatur, der spiller, når regioner og TV 2 samarbejder, og vi leverede sammen en fantastisk væg-til-væg-dækning. Regionerne kunne gå helt lokalt og være med direkte, når dramaerne fandt sted, og TV 2 kunne tage de store briller på og give et landsdækkende billede, og det er en rigtig god kombination, siger Ivar Brændgaard.