​Værksted i brand: Brandfolk finder krysantemumbombe

En brand i et værksted ved Engesvang kunne være gået grueligt galt. I værkstedet var der nemlig en krysantemumbombe.

falckild.jpg
Foto: arkivfoto

En brand i en værkstedsbygning på Christianshøjvej ved Engesvang tog en noget uventet drejning, da brandvæsenet var færdige med slukningsarbejdet. På gårdspladsen fandt indsatslederen nemlig resterne fra en sprunget krysantemumbombe.

- Lige da jeg ankommer til branden hører jeg et stort brag. Det kan være den, der er sprunget der, siger indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning, Anders Simonsen.

Midt og Vestjyllands Politi har nu sigtet ejeren af huset for overtrædelse af fyrværkeriloven. Det vides ikke, om der har været flere krysantemumbomber i bygningen.

Brandmand indlagt
Selv om ingen kom til skade, da krysantemumbomben sprang, så måtte to personer til tjek på sygehuset.

- En af vores brandmænd får noget stød. Der er åbenbart noget strøm, som ikke er blevet afbrudt. Han får noget snurren i benene, og så sender vi han til tjek på sygehuset. Men han er udskrevet igen, siger indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning, Anders Simonsen.

En anden mand blev også kørt til tjek på sygehuset med mistanke om røgforgiftning. Han havde selv forsøgt at slukke branden.

Branden opstod i et rygerum i værkstedet, og brandvæsenet teori er derfor, at det er en cigaret, der har startet branden.