Vælgerne vil ikke have Jensen

Spørger man vælgerne, så ønsker de ikke at se Kristian Jensen som formand for Venstre.

Kristian Jensen i bil.jpg

Efter Kristian Jensens noget omdiskuterede udmelding i weekenden, hvor han melder sig klar til en åben magtkamp om, hvem der skal overtage Las Løkkes formandsstol, lader det ikke umiddelbart til, at den nuværende udenrigsminister vil få den ønskede opbakning blandt vælgerne.

En ny meningsmåling, som Norstat har lavet for Altinget, viser, at kun 16 procent af de adspurgte ønsker Kristian Jensen som leder af partiet. Og det tal er langt fra tilfredsstillende for den danske udenrigsminister, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

- Det er elendige tal for Kristian Jensen. Han er ikke alene partiets næstformand og dermed den naturlige arvtager, han er ogspde den eneste erklærede kandidat til at tage over for Løkke. Og alligevel bliver han slået af såvel Søren Gde som Inger Støjberg. Det er helt galt, siger politisk kommentator Erik Holstein til Altinget.

Hellere Gade eller Støjberg
I målingen fra Norstat peger 25 procent af de adspurgte på, at de gerne så Søren Gade som Lars Løkkes efterfølger, mens 17 procent peget på, at integrationsminister Inger Støjberg ville være det bedste bud.
Stiller man spørgsmålet udelukkende blandt Venstres vælgere, ville 34 procent vælge Søren Gade og 28 procent Inger Støjberg.

- Der er ikke ligefrem nogen trøst at hente, hvis man ser på tallene for Venstres egne vælgere: Her er Kristian Jensen jo endnu længere bagefter de andre. Det sætter hans udtalelser om, at han er parat til efterfølge Løkke i relief. Man kan sige, at Kristian Jensen har al mulig grund til at forsøge at booste sit eget kandidatur. Men det virker lidt desperat, siger Erik Holstein.