Vælgerne straffer intern splid i DF

Splid i byrådsgrupper får skylden for, at Dansk Folkeparti har fået et dårligt valgresultat.

Harry E. Madsen og DF har mistet et mandater i Silkeborg Kommune.
Harry E. Madsen og DF har mistet et mandater i Silkeborg Kommune.
Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Ved gårsdagens kommunalvalg led Dansk Folkeparti et stort nederlag. Partiet mistede mandater i både Thisted, Struer, Silkeborg og Skive.

I de fire kommuner har der været masser af splid, og dagen derpå får det skylden for det dårlige valgresultat.

I Silkeborg får afhopperne skylden for, at DF her mistede et mandat.

- Vi har haft nogle mislyde i denne her periode med to partihoppere. Det har ikke været godt, og det har givet en masse røg og ballade, siger Harry E. Madsen.

De tidligere DF-medlemmer Teresa Jørgensen og Leif Lund ragede uklar med partiet. De stillede op for deres egne lister og trak 2 procent af stemmerne. 

- Det er stemmer, vi godt kunne have brugt, siger Harry E. Madsen.

Ballade i Struer, Skive og Thisted

I Struer har flere politianmeldelser mod partifæller kostet for Jette Lund og DF. Afhopper Anna Marie Brix-Poulsens nye liste trak stemmer, så DF fik færre, men fastholdt dog sit mandattal.

- Det er drøn ærgerligt, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft en forfærdelig ballade. Politik er beskidt og bestemt ikke fin i kanterne. Alle kneb gælder, og det har gjort sig gældende, siger Jette Lund.

I Skive blev Dansk Folkeparti særlig hårdt ramt og mistede to af deres fire mandater. Erik Mortensen blev for en måned siden ekskluderet af partiet, fordi han ikke ville rette ind efter bestyrelsens linje. Han trak over 500 personlige stemmer.

- Hvis det gode samarbejde, som vi altid har haft i DF i Skive byråd, også havde smittet af på bestyrelsen, så tror jeg, at vi havde stået med fire mandater i dag. De fik en ny formand, som skulle markere sig, og han ville have, det skulle gøres på en anden måde, og det sagde Erik Mortensen nej til. Det ville jeg bare ikke, siger Erik Mortensen.

 I Thisted har flere års samarbejdsvanskeligheder mellem blandt andre Ib Poulsen og spidskandidat Peter Sørensen kostet et mandat.

Dansk Folkeparti mistede i alt fem mandater i Midt- og Vestjylland.