Vælgere siger klart nej til storcentre

76 procent af vælgerne frygter yderligere butiksdød i landdistrikterne, hvis Venstre får opbakning til andre bestemmelser, hvor kommunerne helt frit kan tillade nybyggeri af flere storcentre og hypermarkeder.

121203holstebrocitycenter.jpg

Ventres Thomas Danielsens foreslag om en liberalisering af planlovens detailbestemmelser møder stor modstand fra vælgerne. Danskerne frygter det vil give yderligere butiksdød i landdistrikterne, det viser en ny meningsmåling fra Megafon.

Det er De Samvirkende Købmænd der har fået gennemført Megafon-målingen som et modsvar på Thomas Danielsens foreslag om en planlovslovsliberalisering i sidste uge.

Thomas Danielsen fremførte som argument for liberaliseringen, at den vil skabe vækst i landdistrikterne, men det er et markant antal vælgere altså uenige i.

Vigtigere end kollektiv trafik og skole

82 procent af vælgerne lægger stor vægt på tilstedeværelsen af lokale dagligevarebutikker, når de vælger bopæl. Til sammenligning betyder god kollektiv trafik 58 procent, ligesom en god skole i nærområdet ligger på 40 procent, ifølge undersøgelsen.

- Vælgernes valg er meget tydelig, og en klar advarsel til blå blok og ikke mindst til vælgerne, siger John Wagenr, der er administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd.

Over halvdelen af de adspurgte svarede samtidig ja til statsgaranterede lån til virksomheder i landdistrikterne