Vækstplan skaber glæde

Den nye vækstplan indeholder flere elementer som gavner det midt- og vestjyske område. Blandt andet genindføres Boligjob-ordningen.

vaekstplan.jpg

Den nye vækstplan som skal skabe øget vækst og beskæftigelse skaber glæde i Midt- og Vestjylland. Planen genindfører blandt andet boligjob-ordningen, som giver boligejere mulighed for at få fradrag på op til 15.000 kroner om året på håndværkerregningen.

Indtil nu har det kun været ejere af helårshuse der kunne trække håndværkerregningen fra. Men som noget helt nyt kan sommer og fritidshusejere fra i dag også komme ind under boligjobordningen.

- Det tror jeg bliver rigtigt godt, det er i hvert fald et stor plus set fra vores side, siger Jan Abildgaard, der er medejer af Klittens Tømrer.

Husejere kan trække 15.000 kroner fra til håndværkerregninger. Dansk Byggeri vurderer at det bare i Midt- og Vestjylland vil betyde 200 til 300 nye arbejdspladser i byggeriet.

- Der har allerede været en del der har ringet, der er allerede 10-12 konkrete forespørgsler siger Jan Abildgaard.

1 mio. flere udlejninger

Feriehusudlejernes Brancheforening forventer at renoveringer af sommerhuse kan betyde flere udlejninger pr. år. Et gæt er 1.000.000 flere udlejninger. Samtidig vil det skabe jobs i turisterhvervet. 500-1000 jobs på landsplan.

- Det er indiskutabelt, at gæster ønsker kvalitet. Det gælder både for de danske og de udenlandske, så flere renoveringer vil skabe flere udlejninger, siger Lars H. Olsen, der er direktør i Videnscenter for Kystturisme.