Vækstpakke: Det bliver den store motorvejsløsning

Det ender med den store motorvejsløsning mellem Holstebro Nord, Herning og Gødstrup. Der er fundet ekstra penge i forhandlingerne om vækstpakken.

motorvej_holstebro_skilt_0.jpg

Herning- og Holstebro-området fik en uventet overraskelse da vækstforhandlingerne faldt på plads onsdag aften. Politikerne har fundet næsten en halv milliard ekstra til motorvejen mellem Herning og Holstebro. Det betyder, at der nu er penge til den store løsning, der både fører motorvejen til Holstebro Nord og ud til det kommende storsygehus ved Gødstrup.

Socialdemokraten Annette Lind, der er valgt i Holstebro, skriver på sin Facebook-side: "Regeringen i spidsen for ekstra 450 mio kr til Holstebromotorvejen. Den helt rigtige linjeføring fra Herning N til Holstebro N bliver en realitet. Samtidig bliver der motorvej til det kommende hospital i Gødstrup."

Steenberg: Vi har tænkt stort

Det er regeringen, Venstre, Konservative og Liberal Alliance, der leverer flertallet til vækstplanen. Enhedslisten og Dansk Folkeparti står uden for aftalen.

- Det er en stor sejr for vores område. Jeg har hele tiden sagt vi skulle gå efter den store løsning. Det her viser, at man godt kan tænke stort og komme igennem med det, siger den radikale trafikordfører Andreas Steenberg.

Også Herning-borgmester Lars Krarup er begejstret:

- Jeg er vildt glad på vegne af hele landsdelen. Det er en historisk stor aften. Godt vi satte os målet om den store løsning for landsdelen og kom i mål.