Væk med latin - ind med dansk

Hospitalenhed Midt skifter de latinske navne ud med mere mundrette betegnelser. 'Dermatologisk Ambulatorium' skal for eksempel hedde 'Hudklinikken'.

viborgskilt.jpg

De gamle latinske betegnelser skal væk og erstattes af mere borgervenlige navne på Regionshospitalet i Viborg.

- Helt overordnet er formålet at gøre det nemmere for vores patienter at afkode de enkelte navne, og vi glæder os til at få mere borgervenlige navne indført alle steder, siger Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen

For eksempel skiftes "Dermatologisk Ambulatorium" ud med "Hudklinikken" og "Bronkoskopi- Ambulatoriet" skal i fremtiden hedde Lungeklinikken.

- Vi skal lære, at vi skal til at præsentere os anderledes, når vi tager telefonen. Man prøver at ensrette det over hele linjen sådan at ligegyldigt hvor man kommer fra, så kan man forstå, hvad det er man skal ind til. Førhen har man brugt de latinske betegnelser nogle steder, og det går man jo fra, siger Lise Eiskjær, der er afdelingsleder på Regionshospitalet Viborg.

På Hospitalenhed Midt vil de nye navne blive indført løbende det kommende år.

Det er ikke kun i Viborg, hospitalsafdelingerne får nye navne. De nye navne skal også udbredes til Hospitalsenhederne i Silkeborg, Hammel og Skive.