Væk med fadervor

På Houlkjærskolen i Viborg beder de mindste børn fadervor sammen. Det er imod FNs børnekonvention, mener Humanistisk Selskab.

Foreningen Humanistisk Samfund lægger politisk pres på fælles morgenbøn i folkeskolen. Sagen er rejst, fordi de mindste børn på Houlkjærskolen i Viborg sammen beder fadervor efter den daglige fælles morgensang. Det det er i strid med FN`s børnekonvention, og derfor skal det stoppes, mener foreningen, der har modtaget en klage fra en forælder.

Det fortæller Erik Bartram Jensen, der er formand for Humanistisk Selskab i Viborg. Derfor rejser han nu spørgsmålet om, hvorvidt fælles fadervor i folkeskolen er lovligt politisk. Hertil har underivsningsminister Bertel Haarder ifølge Ritzau, i første omgang svaret, at det er op til en lokal afgørelse på skolen, hvordan den indretter sig med morgenbøn.

Skoleinspektør Ole Birch fra Houlkjærskolen siger i dag til TV/Midt-Vest, at der også vil blive fælles morgenbøn, på mandag, og så vil han ellers drøfte spørgsmålet med lærere og skolebestyrelse. Houlkjærskolen har 126 elever med en anden etnisk baggrund.

BEMÆRK: Du kan ikke længere skrive kommentarer om fadervor her. Gå til siden: Fadervor til debat.