Vådeskudsulykke: 61-årig mand skudt i brystet

En 61-årig tysk turist blev lørdag aften ramt af et skud i brystet i en vådeskudsulykke i Ulfborg Skyttecenter. (Arkivfoto)

Skydeskive_0.jpg

En 61-årig tysk mand kom lørdag aften galt afsted på Ulfborg Skyttecenter. Han var en del af en større gruppe, der havde lejet sig ind på skydebanerne lørdag.

Men klokken 17.24 gik det galt. Den 61-årige mand blev ramt, da en anden fra selskabet fra 12 meters afstand skød med en 9 millimeter pistol mod en metalplade på skyttebanen.

- Af en eller anden årsag, så rikochetterede kuglen eller fragmenter af kuglen tilbage og ramte den 61-årige i brystet, fortæller vagtchef hos Midt - og Vestjyllands Politi, Kjeld Nedergaard.

Udenfor livsfare

Det var en voldsom ulykke. Projektilet skiftede af uforklarlige årsager retning, da den ramte metalskiven, og gik ind igennem mandens torso, gennem lungen og satte sig ved rygsøjlen.

- Han kunne være død af det, men heldigvis blev ingen vitale organer eller arterier ramt, og manden blev kørt til Herning Sygehus, hvor han blev erklæret udenfor livsfare, fortæller vagtchefen.

Ulfborg Skyttecenter er en professionel skyttebane, som Midt - og Vestjyllands Politi selv bruger til øvelser. Politiet skal nu undersøge, hvordan ulykken kunne ske.

I første omgang blev forholdene på skyttebanen undersøgt i går aftes, og her fandt politiet ingen tegn på, at sikkerhedsreglerne ikke har været overholdt.

- Men vi skal have undersøgt det hele nærmere i dagene, der kommer. Men altså, vi ved, at den her type ulykker kan ske, og vi betegner det som en vådeskudsulykke.

Den 61-årige mand er sidenhen blevet overflyttet til Skjeby Sygehus.