Våbentyveri: Meget alvorlig forbrydelse

Tre mænd og en kvinde blev i dag varetægtsfængslet i fire uger, efter de tirsdag blev taget med stjålne våben og ammunition. Politiet mistænker, at våbnene skulle omsættes i det kriminelle miljø.

250315BlackArmy_0.jpg

Tre mænd og en kvinde blev tirsdag formiddag anholdt. Politiet fandt i alt syv jagtvåben med tilhørende ammunition i den bil, de fire var kørende i. Våbnene stammer ifølge politiet alle fra et indbrud i en villa i Sdr. Omme tirsdag formiddag.

- Det er en meget, meget alvorlig forbrydelse, når man bliver taget i det offentlige rum med våben og ammunition. Og så er det jo også usædvanligt at vi ser hele syv våben med ammunition fundet i den samme bil, siger anklager fra Midt - og Vestjyllands Politi, Iben Ernst Bøttker.

Meget tyder på, at det fire varetægtsfængslede har tilknytning til Black Army.

- Og når man har en bandegruppering af en eller anden karakter, så er det klart, at det er skærpende i forhold til at besidde våben. For hvad skulle de bruge dem til?, spørger anklageren.

Opmærksomme på banden

Det samme spørgsmål stiller politiet også.

- Vi har en mistanke om, at de her våben måske skulle omsættes i det kriminelle miljø, siger politikommissær ved Midt - og Vestjyllands Politi, Henning Præstegaard.

Det er i følge politiet særligt skærpende omstændigheder, når man bliver taget med både våben og ammunition uden vel at mærke at have tilladelse til at bære disse våben. Og det er altså én af årsagerne til, at tre unge mænd og en kvinde - formentlig med relation til Black Army i Herning - i dag er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

- Vi kan ikke entydigt svare på, hvilken tilknytning de fire sigtede har til Black Army, men vores patrulje har set dem komme i klublokalerne i Herning, og derfor mener vi, at de har en eller anden tilknytning til stedet. Om de er medlemmer eller ej, det ved vi ikke endnu, siger Henning Præstegaard.

De tre mænd nægtede sig skyldige, mens de unge kvinde erkendte indbrudet.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

2:03
Fire personer med tilknytning til banden Black Army i Herning er sigtet for indbrud og våbenbesiddelse.