Våben strømmer fortsat ind hos politiet

Politiets juni-tilbud om at aflevere våben anonymt og straffrit er så populær, at den er blevet forlænget til lørdag aften.

Gamle våben
Foto: Toke Gerding Jensen

Den seneste måned er tusindvis af våben og ammunition strømmet ind på landets politistationer. Årsagen er politiets frit-lejde kampagne, hvor man straffrit og anonymt kan aflevere ulovlige våben og våben, som man ikke har tilladelse til at besidde.

Også her i landsdelen har mange benyttet sig af muligheden for at komme af med våben. Så sent som i dag er det ifølge vagtchef Henrik Nielsen væltet ind med våben hos politiet i Holstebro.

- I dag har vi fået flere gamle rifler fra modstandstiden og en maskinspistol ind, af ældre dato. Det er mest ældre våben eller jagtvåben, som folk ikke længere gider have, forklarer Henrik Nielsen.

Et helt kontor fuldt af indleverede våben

Lige nu har politiet i Holstebro et helt kontor, der er fuldt af indleverede våben. I dag har personale været ved at pakke dem ned og registrere dem.

Kampagnen har været så populær, at politiet har valgt at forlænge den med en ekstra dag, så tilbuddet gælder helt frem til lørdag aften første juli, klokken 23.59.

Over 220 gange på landsplan har politiet måtte tilkalde Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste til at håndtere særlige farlige eksplosiver på politistationer eller i private hjem, rundt om i landet.

- Vi har hentet cirka 100 håndgranater, en del detonatorer og sprængstof fra Anden Verdenskrig. Noget var i så dårlig forfatning, at der virkelig er tale om livsfarlige ting at have liggende, siger kaptajn D.S. Nielsen, chef for EOD (Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste).

Sidste chance i morgen, lørdag

Frit lejde slutter lørdag den 1. juli 2017 klokken 23.59. 

Derefter er det ikke længere muligt at aflevere ulovlige våben anonymt og straffrit. Straffen for at besidde skydevåben blev øget i maj. Bliver man pågrebet med et skydevåben på gaden i dag, koster det mindst to år i fængsel.