V-ordfører: Liberalisering af planloven gavner landområder

Venstres landdistrikts- og øordfører, Thomas Danielsen, holder trods dagens kritikken fast i, at ændringerne i planloven vil gavne landområderne.

250315ThomasDanielsen.jpg

Regeringen lægger med en liberalisering af planloven op til blandt andet at tillade dobbelt så store butikker som nu.

I dag sætter planloven en grænse på 1000 kvadratmeter for enkeltstående dagligvarebutikker, men det vil Venstre hæve til 2000 kvadratmeter.

- Vi vil gøre op med mange af de barrierer, der er i dag. Vi vil åbne en masse muligheder, som man i dag kun har i de større byer, siger Thomas Danielsen. 
    
Derudover vil regeringen hæve grænsen for størrelsen på dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre fra 3500 til 5000 kvadratmeter.

Det har i dag fået Landdistrikternes Fællesråd og to store aktører i dagligvarehandlen i Danmark; Coop og købmændene til at appellere til Folketinget om at begrænse den liberalisering af planloven, som regeringen ellers har lagt op til. De advarer om butiksdød, faldende huspriser, og at de ældre vil blive ramt hårdt.

- Som repræsentanter for dem, der bor og arbejder i de danske landdistrikter, og for de ca. 800 dagligvarebutikker i kæderne Dagli'Brugsen, LokalBrugsen, Spar, Min Købmand og Letkøb, der alle er funderet i de mindre byer og i landdistrikterne, er vi overordentligt bekymrede, lyder det i det fælles synspunkt fra Coop, DSK og Landdistrikternes Fællesråd.

Men Venstres landdistrikts- og øordfører, Thomas Danielsen, holder trods kritikken fast i, at ændringerne i planloven vil gavne landområderne.
    
- Jeg kan godt forstå, at købmænd gerne vil undgå mere konkurrence, men fakta er, at vi sikrer den bedste samfundsudvikling ved ikke at sætte de her barrierer op i form af planloven.

Thomas Danielsen forklarer desuden, at Venstre også vil sikre, at små dagligvarebutikker i landdistrikterne kan lave nethandel ligesom i de større byer. Desuden lover han, at den nye planlov ikke vil gå ud over de små købmænd.

- Jeg kan garantere, at der ikke vil lukke én eneste købmand som en konsekvens af planloven, siger Thomas Danielsen.